Jablečná marmeláda

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kilogramyJablka
    • 1,5litryVoda pitná
    • 1lžícePomerančová kůra
    • 1kusKyselina citrónová
    • 500gramůCukr želírovací
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Do hrnce vložíme kousky jablek, přidáme lžíci pomerančové kůry a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 15 minut, pak přidáme kyselinu citronovou, želírovací cukr a povaříme ještě 5 minut. Hrnec sundáme ze sporáku.
  • 3
    Do připravených skleniček nalijeme marmeládu a sklenice vzduchotěsně uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 25. 9. 2015
Jablečná marmeláda
Děkuji za recept, přidala jsem skořici. Moc dobra marmeláda 😋