Jablečná omáčka na másle

45 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jablka a chvíli je podusíme ve vlastní šťávě. Přisypeme skořici, osladíme jablečnou marmeládou, podlijeme vínem a dovaříme. Jablka by měla být zcela rozvařená. Jestliže zůstaly v omáčce kousky jablek, omáčku protlačíme přes sítko nebo si pomůžeme šťouchadlem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 31. 10. 2015
Jablečná omáčka na másle
Skvělý recept, který nezklame. Přenese vás do dětských let. Ochutnejte tato jablka a budete si připadat opět jako děti, které nemají žádné starosti.