Jablečná omáčka po anglicku

15 min.

Ingredience

    • 400mililitrůDžem jablečný
    • 10mililitrůCitronová šťáva
    • 150mililitrůDžus jablečný
    • 100mililitrůMarmeláda brusinková
    • 1lžičkaCukr moučkový
    • 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
143 kcal
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme jablečnou marmeládu nebo zavařeninu, kerou rozehřejeme, přidáme skořici, cukr, podlijeme jablečnou šťávou, zakápneme citronovou šťávou a krátce povaříme.
  • 2
    Tato omáčka je velmi sladká a podává se k pečené drůbeži, zejména kachně a huse. Můžeme pro chuť přimíchat trochu brusinkové zavařeniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.