Jablečná pěna s ovocným pyré

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce, přidáme 2 lžíce vody, citronovou šťávu a vše uvaříme na jemné pyré.
  • 2
    Z bílků za stálého přisypávání vanilkového cukru ušleháme pevný sníh. Do sněhu vmícháme 2 lžíce jablečného pyré.
  • 3
    Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi a za stálého míchání přidáme med a 2 lžíce jablečné šťávy. Necháme vychladnout.
  • 4
    Pyré rozdělíme do 4 pohárů, navršíme jablečnou pěnu a posypeme medovými ovesnými vločkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.