Jablečná polévka
50 min.
Ingredience
- 3decilitryVíno bílé
- 1litrVoda pitná
- 1kilogramJablka
- 20dekagramůCukr krupice
- 5dekagramůHrozinky
- 1kusCitrony
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 160 dkg jablek oloupeme, vykrojíme jadřince a jablka vložíme do hrnce. Přidáme šťávu z poloviny citrónu, 14 dkg cukru, kousek citrónové kůry, vše zalijeme vodou a uvaříme doměkka.
- 2Uvařenou směs prolisujeme sítem, přilijeme 1/8 l vína, promícháme a dáme vychladnout.
- 3Zbývající oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky, vložíme do hrnce, pokapeme šťávou z druhé půlky citrónu, přidáme 6dkg cukru, 1/8 l bílého vína a rozinky. Vše podusíme a přilijeme k prolisovaným jablkům a promícháme. Polévku podáváme dobře vychlazenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.