Jablečná polévka

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    60 dkg jablek oloupeme, vykrojíme jadřince a jablka vložíme do hrnce. Přidáme šťávu z poloviny citrónu, 14 dkg cukru, kousek citrónové kůry, vše zalijeme vodou a uvaříme doměkka.
  • 2
    Uvařenou směs prolisujeme sítem, přilijeme 1/8 l vína, promícháme a dáme vychladnout.
  • 3
    Zbývající oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky, vložíme do hrnce, pokapeme šťávou z druhé půlky citrónu, přidáme 6dkg cukru, 1/8 l bílého vína a rozinky. Vše podusíme a přilijeme k prolisovaným jablkům a promícháme. Polévku podáváme dobře vychlazenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.