Jablečná štola s vlašskými ořechy a obilnými vločkami
75 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůMáslo čerstvé
- 100gramůOvesné vločky
- 250gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůOřechy vlašské
- 1lžičkaSkořice mletá
- 300mililitrůMléko polotučné
- 150gramůCukr třtinový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
27 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Nejprve nasekáme nahrubo vlašské ořechy, smícháme s moukou, třtinovým cukrem a skořicí. Poté přimícháme 50g másla, mísu zakryjeme utěrkou a odložíme stranou.
- 2Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme oblilné vločky a ještě krátce prošleháme. Směs necháme 5minut odstát.
- 3V kastrůlku pomalu rozehřejeme 50g másla, přilijeme ho ke směsi vajec a důkladně promícháme.
- 4Troubu předehřejeme na 180C.
- 5Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky a vmícháme do těsta. Poté přimícháme cukr a prášek do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček, uhladíme a posypeme ořechovou směsí.
- 6Štolu pečeme zhruba 60minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.