Jablečná štola s vlašskými ořechy a obilnými vločkami

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
27 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve nasekáme nahrubo vlašské ořechy, smícháme s moukou, třtinovým cukrem a skořicí. Poté přimícháme 50g másla, mísu zakryjeme utěrkou a odložíme stranou.
  • 2
    Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme oblilné vločky a ještě krátce prošleháme. Směs necháme 5minut odstát.
  • 3
    V kastrůlku pomalu rozehřejeme 50g másla, přilijeme ho ke směsi vajec a důkladně promícháme.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 5
    Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky a vmícháme do těsta. Poté přimícháme cukr a prášek do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček, uhladíme a posypeme ořechovou směsí.
  • 6
    Štolu pečeme zhruba 60minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.