Jablečná žemlovka z toustového chleba

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
9 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka dáme do velkého hrnce s cukrem a odměřeným množstvím vody. Trochu je podusíme doměkka a pak rozmačkáme vařečkou. Vložíme meruňkový džem a smícháme, aby se meruňky ochutily od jablka.
  • 2
    Krajíčky chleba potřeme máslem. Formu lehce vymažeme tukem a narovnáme do ní plátky. Polijeme jablečnou směsí a zbývající krajíčky pokryjeme jablečnou směs.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova a dokřupava. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.