Jablečné bowle

30 min.

Ingredience

    • 400gramůJablka
    • 200gramůCukr krupice
    • 3litryVíno bílé
    • 1litrVíno šumivé (sekt)
    • 20gramůCukr skořicový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
830 mg
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V skleněné mise mícháme cukr s 1 l vína a skořicovým cukrem tak dlouho, aby se nám cukry rozpustily. Do mísy přidáme pěkné červené jablka, které nakrájíme na malé kousky. Mísu vložíme na 60 minut do lednice, aby se spojila chuť vína s jablky.
  • 2
    Mísu vytáhneme z lednice, přilijeme další dobře chlazené dva litry vína, zamícháme a nakonec vylijeme ledově chlazený sekt, ještě zamícháme, vložíme vhodnou naběračku a mísu s připraveným bowle položíme na stůl. K míse na stůl postavýme vhodné a dobře vychlazené sklenky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.