Jablečné briošky

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Nakrájíme na osm měsíčků. Smícháme v misce smetanu, calvados a cukr, přidáme briošky a necháme je důkladně nasáknout. Na pánvičce rozehřejeme máslo a necháme lehce osmahnout jablka.
  • 2
    Namočené briošky pak vložíme do zapékací formy a rozložíme na ně osmahnutá jablka. Zbytek směsi rozlejeme na jablka.
  • 3
    Necháme péct v troubě 15 minut při teplotě 220 stupňů, dokud jablka lehce nezhnědnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.