Jablečné briošky
40 min.
Ingredience
- 4kusyJablka
- 120gramůSmetana 12% (konzumní)
- 50mililitrůCalvados
- 2lžíceCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4kusyBriošky máslové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Nakrájíme na osm měsíčků. Smícháme v misce smetanu, calvados a cukr, přidáme briošky a necháme je důkladně nasáknout. Na pánvičce rozehřejeme máslo a necháme lehce osmahnout jablka.
- 2Namočené briošky pak vložíme do zapékací formy a rozložíme na ně osmahnutá jablka. Zbytek směsi rozlejeme na jablka.
- 3Necháme péct v troubě 15 minut při teplotě 220 stupňů, dokud jablka lehce nezhnědnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.