Jablečné cukroví polévané čokoládou

280 min.

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
462 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušená jablka nakrájíme na drobné kostičky do misky a přelijeme je 4 polévkovými lžícemi calvadosu. Přikryjeme pokličkou a necháme 4 hodiny namočené.
  • 2
    Do hrnku vlijeme smetanu ke šlehání a postavíme na plotnu na mírný oheň. Jakmile začne vřít, odstavíme ji z plotny. Vmícháme do ní na drobné kousky nasekanou čokoládu a přidáme i kokosovou smetanu. Necháme vychladnout a pak vyšleháme dokonale dohladka.
  • 3
    Ke smetanovo-čokoládové hmotě přidáme jablka s calvadosem a promícháme. Vzniklou směs vložíme do cukrářského sáčku a hubičkou stříkáme do papírových košíčků hromádky. Ty zdobíme pistáciovými oříšky nakrájenými na proužky a mandlovými lupínky. Necháme zchladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.