Jablečné cukroví polévané čokoládou
280 min.
Ingredience
- 100gramůKřížaly (sušená jablka)
- 160mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 225gramůČokoláda hořká
- 80mililitrůKokosová smetana
- 50gramůPistácie
- 50gramůMandle plátky
- 4lžíceCalvados
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
462 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušená jablka nakrájíme na drobné kostičky do misky a přelijeme je 4 polévkovými lžícemi calvadosu. Přikryjeme pokličkou a necháme 4 hodiny namočené.
- 2Do hrnku vlijeme smetanu ke šlehání a postavíme na plotnu na mírný oheň. Jakmile začne vřít, odstavíme ji z plotny. Vmícháme do ní na drobné kousky nasekanou čokoládu a přidáme i kokosovou smetanu. Necháme vychladnout a pak vyšleháme dokonale dohladka.
- 3Ke smetanovo-čokoládové hmotě přidáme jablka s calvadosem a promícháme. Vzniklou směs vložíme do cukrářského sáčku a hubičkou stříkáme do papírových košíčků hromádky. Ty zdobíme pistáciovými oříšky nakrájenými na proužky a mandlovými lupínky. Necháme zchladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.