Jablečné hrudky s ovesnými vločkami
50 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 250gramůOvesné vločky
- 1kusVejce slepičí
- 320gramůJablka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Podusíme je v kastrole bez vody doměkka.
- 2Na másle (40g) a cukru upražíme ovesné vločky a necháme vychladnout. Umeleme je a smícháme s vejcem a podušenými jablky.
- 3Na plech vymazaný máslem tvarujeme lžičkou menší hrudky a pečeme je v mírně vyhřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.