Jablečné kapsy
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaRýžový škrob
- 3kusyJablka
- 100mililitrůDžus jablečný
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 60mililitrůLikér krémový - Baileys
- 500gramůListové těsto
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
44 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Škrob rozpustíme ve vodě. Jablka nakrájená na kostičky, jablečnou šťávu, cukr a oříšek v kastrolu přivedeme k varu, přidáme škrob a minutu povaříme. Pak odstavíme z ohně.
- 2Těsto vyválíme, vykrájíme kolečka, naklademe na ně jablkovou směs, přeložíme je, ale nepřimačkáváme je. Pečeme je asi třicet minut.
- 3Ušlehanou smetanu smícháme s cukrem a likérem. Směsí polijeme hotové jablečné kapsy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.