Jablečné kapsy

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžičkaRýžový škrob
    • 3kusyJablka
    • 100mililitrůDžus jablečný
    • 1špetkaMuškátový oříšek
    • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 60mililitrůLikér krémový - Baileys
    • 500gramůListové těsto
    • 0,5lžíceCukr krupice
    • 0,5lžičkaCukr moučkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
44 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Škrob rozpustíme ve vodě. Jablka nakrájená na kostičky, jablečnou šťávu, cukr a oříšek v kastrolu přivedeme k varu, přidáme škrob a minutu povaříme. Pak odstavíme z ohně.
  • 2
    Těsto vyválíme, vykrájíme kolečka, naklademe na ně jablkovou směs, přeložíme je, ale nepřimačkáváme je. Pečeme je asi třicet minut.
  • 3
    Ušlehanou smetanu smícháme s cukrem a likérem. Směsí polijeme hotové jablečné kapsy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.