Jablečné koláčky s karamelem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmrazíme listové těsto. Troubu předehřejeme na 225 °C. Z cukru a másla připravíme zlatavý karamel, nalijeme na dno 8 žáruvzdorných formiček o průměru asi 7 cm.
  • 2
    Jablka oloupeme, jádřince odstraníme, nakrájíme na dílky. Vyložíme jimi formičky. Posypeme skořicovým cukrem, navrch rozdělíme na vločky nakrájené máslo.
  • 3
    Z listového těsta vyválíme plát a vypíchneme z něj koláčky o něco větší než průměr formičky. Koláčky přitiskneme na jablka. Těsto několikrát propíchneme a pečeme asi 20 minut. Koláčky opatrně vyklopíme a podáváme horké nebo studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.