Jablečné kroužky se skořicí

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1špetkaCitronová kůra
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 1kusCukr vanilka
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1decilitrMléko polotučné
    • 4kusyJablka
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 100gramůKompot malinový
    • 100mililitrůOlej stolní
    • 4lžičkyCukr skořicový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
6 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme jablka na plátky asi 2cm široké.
  • 2
    Prosijeme mouku, přisypeme kypřící prášek, špetku citronové kůry a cukr. Přilijeme podle potřeby mléko, vejce a promícháme.
  • 3
    Plátky jablek v těstíčku obalíme a smažíme na pánvi.
  • 4
    Hotové posypeme moučkovým cukrem, kousky celé skořice a malinovým kompotem na ozdobu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.