Jablečné pyré s řeckým jogurtem
55 min.

Ingredience
- 1200gramůJablka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůDžus jablečný
- 75gramůCukr krupice
- 200gramůŘecký jogurt
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
6 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Jedno jablko ponecháme na ozdobu. Spolu s citronovou šťávou je dáme do kastrolu a promícháme. Přidáme jablečnou šťávu, cukr a pod pokličkou zvolna podusíme za občasného promíchání 35-40 minut. Odstavíme z plotny a po částečném vychladnutí jablka prolisujeme sítem. Pyré rozdělíme do sklenic, doplníme řeckým jogurtem a ozdobíme jablkem nakrájeným na plátky. Dezert můžeme podávat teplý i vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.