Jablečné pyré s řeckým jogurtem

55 min.
Řecko

Ingredience

    • 1200gramůJablka
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 100mililitrůDžus jablečný
    • 75gramůCukr krupice
    • 200gramůŘecký jogurt
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
6 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Jedno jablko ponecháme na ozdobu. Spolu s citronovou šťávou je dáme do kastrolu a promícháme. Přidáme jablečnou šťávu, cukr a pod pokličkou zvolna podusíme za občasného promíchání 35-40 minut. Odstavíme z plotny a po částečném vychladnutí jablka prolisujeme sítem. Pyré rozdělíme do sklenic, doplníme řeckým jogurtem a ozdobíme jablkem nakrájeným na plátky. Dezert můžeme podávat teplý i vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.