Jablečné řezy
55 min.
Ingredience
- Náplň
- 1kilogramJablka
- 1kusSkořicový cukr
- 1hrstOřechy vlašské
- Světlé řídké těsto
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 8lžicVoda pitná
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMouka polohrubá
- Tmavé těsto
- 100gramůHera
- 200gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 8lžicVoda pitná
- 2lžíceKakao holandské
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Zvlášť zpracujeme suroviny na tmavé těsto a na světlé řídké těsto - v míse vždy vše dobře rozmícháme.
- 2Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřeme tmavé těsto. Na těsto naneseme oloupaná, nastrouhaná jablka, která posypeme skořicovým cukrem a nasekanými ořechy. Zalijeme světlým řídkým těstem.
- 3Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.