Jablečné řezy s pudinkem a švestkami

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 5kusůVejce slepičí
    • 350gramůJablka
    • 200mililitrůVíno bílé
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 50gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 5gramůSkořice mletá
    • 60gramůCukr moučkový
    • 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 50gramůCukr krupice
    • 30gramůMed včelí
    • 40gramůCukr skořicový
    • 50mililitrůLikér krémový - Baileys
    • 8gramůKáva instantní
    • 20gramůŠvestky sušené
    • 40mililitrůRum
    • 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
4 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky zalijeme rumem a necháme máčet. Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme 3 vejce a vypracujeme piškotové těsto. Rozválíme na plát, plech vysteleme papírem na pečení, přiložíme plát těsta a upečeme dozlatova. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, vínem, přidáme cukr, skořici, přivedeme k varu, opatrně přimícháme pudinkový prášek, provaříme a odstavíme. Upečené těsto rozpůlíme na dva pláty, potřeme medem, na jeden rorvnoměrně naneseme jablečnou směs a druhým plátem zakryjeme. Dáme do lednice. Do kovové misky rozklepneme vejce, misku vložíme do vroucí vody a vejce metlou šleháme, zahříváme, až vyšleháme pěnu. Přisypeme instantní kávu, skořicový cukr, přilijeme likér a znovu vyšleháme. Dáme také do lednice. Do vychladlé pěny přimícháme šlehačku. Vychladlý moučník nakrájíme na kostky, ozdobíme vaječnou pěnou se šlehačkou a obložíme okapanými švestkami z rumu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.