Jablečné řezy s pudinkem a švestkami
50 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 350gramůJablka
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVoda pitná
- 50gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 5gramůSkořice mletá
- 60gramůCukr moučkový
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůCukr krupice
- 30gramůMed včelí
- 40gramůCukr skořicový
- 50mililitrůLikér krémový - Baileys
- 8gramůKáva instantní
- 20gramůŠvestky sušené
- 40mililitrůRum
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
4 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky zalijeme rumem a necháme máčet. Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme 3 vejce a vypracujeme piškotové těsto. Rozválíme na plát, plech vysteleme papírem na pečení, přiložíme plát těsta a upečeme dozlatova. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, vínem, přidáme cukr, skořici, přivedeme k varu, opatrně přimícháme pudinkový prášek, provaříme a odstavíme. Upečené těsto rozpůlíme na dva pláty, potřeme medem, na jeden rorvnoměrně naneseme jablečnou směs a druhým plátem zakryjeme. Dáme do lednice. Do kovové misky rozklepneme vejce, misku vložíme do vroucí vody a vejce metlou šleháme, zahříváme, až vyšleháme pěnu. Přisypeme instantní kávu, skořicový cukr, přilijeme likér a znovu vyšleháme. Dáme také do lednice. Do vychladlé pěny přimícháme šlehačku. Vychladlý moučník nakrájíme na kostky, ozdobíme vaječnou pěnou se šlehačkou a obložíme okapanými švestkami z rumu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.