Jablečné řezy se zakysanou smetanou

120 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůSkořice mletá
    • 600gramůZakysaná smetana
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1kilogramJablka
    • 90gramůCukr třtinový
    • 200gramůPiškoty dětské
    • 100gramůMáslo jihočeské
    • 50gramůCukr skořicový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hranatou formu vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Rozdrobíme piškoty a rozmixujeme je s máslem a skořicí. Směsí poklademe dno dortové formy a dáme na hodinu do ledničky.
  • 2
    Mezitím omyjeme, oloupeme, vyjádřincujeme jablka a nakrájíme je na osminky.
  • 3
    Rozšleháme cukr, zakysanou smetanu a vejce.
  • 4
    Po uplynutí jedné hodiny rozehřejeme troubu na 160 °C.
  • 5
    Vyndáme z ledničky korpus, poklademe na něj jablka, přelijeme rozmixovanou směsí z cukru, zakysané smetany a vajec a dáme péci do vyhřáté trouby.
  • 6
    Upečené řezy posypeme skořicovým cukrem a dáme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.