Jablečné řezy se zakysanou smetanou
120 min.
Ingredience
- 100gramůSkořice mletá
- 600gramůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 1kilogramJablka
- 90gramůCukr třtinový
- 200gramůPiškoty dětské
- 100gramůMáslo jihočeské
- 50gramůCukr skořicový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Hranatou formu vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Rozdrobíme piškoty a rozmixujeme je s máslem a skořicí. Směsí poklademe dno dortové formy a dáme na hodinu do ledničky.
- 2Mezitím omyjeme, oloupeme, vyjádřincujeme jablka a nakrájíme je na osminky.
- 3Rozšleháme cukr, zakysanou smetanu a vejce.
- 4Po uplynutí jedné hodiny rozehřejeme troubu na 160 °C.
- 5Vyndáme z ledničky korpus, poklademe na něj jablka, přelijeme rozmixovanou směsí z cukru, zakysané smetany a vajec a dáme péci do vyhřáté trouby.
- 6Upečené řezy posypeme skořicovým cukrem a dáme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.