Jablečné suflé
40 min.
Ingredience
- Na šlehačku
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMed včelí
- 20gramůCukr vanilka
- 1špetkaZázvor mletý
- 20gramůZmrzlina vanilková
- Na suflé
- 120gramůMáslo čerstvé
- 150gramůOvesné vločky
- 60gramůCukr třtinový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 3mililitryCitronová šťáva
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 70gramůOřechy vlašské
- 300gramůJablka
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
46 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na 50 g másla opražíme vločky, vsypeme cukr a ještě chvilku za stálého míchání pražíme. Stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout.
- 2Žloutky v misce utřeme s vanilkovým cukrem, medem, skořicí a citrónovou šťávou. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Vychladlé vločky smícháme se žloutkovou směsi, vmícháme tuhý sníh, nakonec přimícháme pomleté ořechy a oloupaná, na malé kousky nakrájená jablka.
- 3Formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou. Každou formičku naplníme do dvou třetin připravenou hmotou. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180 stupňové teplotě 20 - 25 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout ve formičkách, poté je vyklopíme na jednotlivé talíře.
- 4Smetanu s medem, vanilkovým cukrem a jemně pomletým zázvorem šleháme na tuhou šlehačku. Připravené suflé na talířcích ozdobíme zázvorovou šlehačkou, ke každé porci na talíř položíme po jednom kopečku vanilkové zmrzliny. Porce ozdobíme mátou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.