Jablečno-skořicový likér
20 min.
Ingredience
- 700mililitrůŠťáva jablečná 100%
- 300mililitrůCalvados
- 2kusySkořice celá
- 1špetkaKoriandr mletý
- 2špetkyZázvor mletý
- 5kusůBadyán
- 100mililitrůSirup cukrový
- 0,5lžičkaKyselina citrónová
- 50gramůCukr hroznový (glukóza)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
631 mg
Postup přípravy
- 1Ve většího nerezového hrnce nalijeme 700 ml dobře vyčištěné jablečné šťávy a smícháme ji s 300 ml s jablečného destilátu (min. 80% objem.) Do tekutiny přidáme 2 kusy celé skořice, špetku koriandru, 2 špetky zázvoru a 5 kusů badyánu. Hrnec s tekutinou zakryjeme hustým plátnem a pokrývkou. Odložíme na celý týden do chladna a temna.
- 2Po týdnu tekutinu přefiltrujeme přes hrubý poskládaný filtr. Měly by jsme získat 900 ml tekutiny, kterou osladíme 100 ml invertního cukrového sirupu.
- 3Pode chuti přidáme kyselinu citronovou. Ke zlepšení konzistence likéru můžeme nakonec přimíchat 50 g suché glukózy.
- 4Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 20%.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.