Jablečno-skořicový likér

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
631 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve většího nerezového hrnce nalijeme 700 ml dobře vyčištěné jablečné šťávy a smícháme ji s 300 ml s jablečného destilátu (min. 80% objem.) Do tekutiny přidáme 2 kusy celé skořice, špetku koriandru, 2 špetky zázvoru a 5 kusů badyánu. Hrnec s tekutinou zakryjeme hustým plátnem a pokrývkou. Odložíme na celý týden do chladna a temna.
  • 2
    Po týdnu tekutinu přefiltrujeme přes hrubý poskládaný filtr. Měly by jsme získat 900 ml tekutiny, kterou osladíme 100 ml invertního cukrového sirupu.
  • 3
    Pode chuti přidáme kyselinu citronovou. Ke zlepšení konzistence likéru můžeme nakonec přimíchat 50 g suché glukózy.
  • 4
    Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 20%.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.