Jablečný dezert
35 min.
Ingredience
- 200gramůMed včelí
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSkořice mletá
- 4kusyJablka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1hrstMáta
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
20 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
4 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Rozkrojíme a jádřinců zbavíme jablka, nakrájíme na měsíčky, přidáme citronovou šťávu a posypeme cukrem a skořicí.
- 2Na másle jablka dozlatova opečeme.
- 3Jednotlivé plátky rozložíme na talířky a ke zbylému máslu přilijeme smetanu a med a povaříme.
- 4Medovou zálivkou přelijeme plátky jablíček, ozdobíme mátou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.