Jablečný dort s ořechy
70 min.
Ingredience
- Těsto
- 500gramůJablka
- 250gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 200gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 120gramůOřechy lískové
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 3mililitryRum
- 250gramůDžem meruňkový
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
34 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme na na hrubém struhadle nastrouháme do misky. Přidáme prosátou polohrubou mouku, kypřící prášek a vanilkový cukr. Přisypeme moučkový cukr, rozklepneme celé vejce, přimícháme olej, rum a nakonec přidáme více než půlku mletých ořechů. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Povrch těsta posypeme zbylými ořechy.
- 2Naplněnou dortovou formu vložíme do předehřáté trouby, kde dort pečeme při 180 stupňové teplotě přibližně 40 minut. Upečený dort vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. Vychladlý vyklopíme z formy a vodorovně rozřízneme na dvě půlky. Jednu polovinu potřeme meruňkovým džemem a přiklopíme druhou půlkou.
- 3Hotový dort potom krájíme na úhledné porce, které těsně před servírováním ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a dezert podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.