Jablečný dort s ořechy

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
34 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme na na hrubém struhadle nastrouháme do misky. Přidáme prosátou polohrubou mouku, kypřící prášek a vanilkový cukr. Přisypeme moučkový cukr, rozklepneme celé vejce, přimícháme olej, rum a nakonec přidáme více než půlku mletých ořechů. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Povrch těsta posypeme zbylými ořechy.
  • 2
    Naplněnou dortovou formu vložíme do předehřáté trouby, kde dort pečeme při 180 stupňové teplotě přibližně 40 minut. Upečený dort vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. Vychladlý vyklopíme z formy a vodorovně rozřízneme na dvě půlky. Jednu polovinu potřeme meruňkovým džemem a přiklopíme druhou půlkou.
  • 3
    Hotový dort potom krájíme na úhledné porce, které těsně před servírováním ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a dezert podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.