Jablečný džem s jeřabinami
45 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJablka
- 1,5kilogramyJeřabiny čerstvé
- 600gramůCukr krystal
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Jablka i jeřabiny omyjeme, otrháme stopky, jablka rozkrojíme a odstraníme jadřince. Obojí vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, rozvaříme doměkka a prolisujeme sítem.
- 2Poté přisypeme cukr, promícháme a povaříme do zhoustnutí. Horký džem rozdělíme do sklenic, důkladně uzavřeme a necháme vychladnout. Uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.