Jablečný koláč II
50 min.
Ingredience
- 5kusůJablka
- 1hrstPiškoty
- 2lžíceMáslo
- 1lžíceSkořice mletá
- 1lžíceCitrónová šťáva
- 1lžíceRum
- 3kusyVejce slepičí
- 90gramůCukr krupice
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky. Na dně formy necháme zbytek piškotů, které trošku pokapeme rozpuštěným máslem, nasypeme pokrájená očištěná jablka, která maličko pokapeme rumem a citronovou šťávou, posypeme 2 lžícemi cukru a skořicí.
- 2Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem a špetkou citronové kůry, přidáme mouku, kterou dobře ve žloutcích promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.
- 3Těsto nalijeme na jablka, vložíme do předehřáté trouby a při střední teplotě (170°C) pečeme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.