Jablečný koláč II

50 min.
Evropa

Ingredience

      • 5kusůJablka
      • 1hrstPiškoty
      • 2lžíceMáslo
      • 1lžíceSkořice mletá
      • 1lžíceCitrónová šťáva
      • 1lžíceRum
      • 3kusyVejce slepičí
      • 90gramůCukr krupice
      • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
      • 1špetkaCitronová kůra
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    328 kcal
    Bílkoviny
    8 g
    Tuky
    5 g
    Sacharidy
    67 g
    Vláknina
    5 g
    Cukr
    48 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky. Na dně formy necháme zbytek piškotů, které trošku pokapeme rozpuštěným máslem, nasypeme pokrájená očištěná jablka, která maličko pokapeme rumem a citronovou šťávou, posypeme 2 lžícemi cukru a skořicí.
    • 2
      Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem a špetkou citronové kůry, přidáme mouku, kterou dobře ve žloutcích promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.
    • 3
      Těsto nalijeme na jablka, vložíme do předehřáté trouby a při střední teplotě (170°C) pečeme asi 30 minut.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.