Jablečný koláč karamelový
110 min.

Ingredience
- 200gramůCukr krupice
- 65mililitrůVoda pitná
- 60gramůMáslo
- 1kilogramJablka
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220 °C. Máslo nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince.
- 2Do hlubšího kastrolu vlijeme vodu, vsypeme cukr a na mírném plameni za stálého míchání zahříváme, až se cukr rozpustí. Když se začne směs vařit, přestaneme míchat a necháme ji zbarvit do světle hněda. Poté sundáme ze sporáku a zašleháme máslo. Směs vlijeme do dortové formy. Na karamel naskládáme jablka řezem dolů.
- 3Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 75 minut. Zhruba 15 minut před koncem pečení vyválíme z drobenkového těsta kolo, které položíme na jablka.
- 4Po upečení koláč hned obrátíme na mísu a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.