Jablečný koláč Milopita

35 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme mouku, máslo, cukr, prášek do pečiva a uhněteme hladké těsto. Z něj vyválíme dva pláty o rozměrech plechu na pečení. Pokud je v průběhu hnětení tuhé, můžeme přidat trochu vlažné vody.
  • 2
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na plátky. Máslem vymažeme plech, jako spodní vrstvu poklademe plátky jablek, přikryjeme prvním plátem těsta a pomažeme rozpuštěným máslem. Na to další vrstvu jablek a druhý plát těsta, na kterém velmi ostrým nožem nařízneme jednotlivé čtverce porcí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Ještě horké polijeme rozpuštěným máslem s cukrem a skořící, které se vpije do jednotlivých naříznutých porcí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pavlína94
pá 14. 11. 2014
Vyzkoušela jsem a byla jsem spokojená ! Doporučuji !