Jablečný koláč obrácený
65 min.
Ingredience
- 1400gramůJablka
- 8kusůVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 200gramůMouka polohrubá
- 8gramůKypřicí prášek do pečiva
- 100mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůČokoládové kousky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
32 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr a vyšleháme, mouku promícháme s kypřícím práškem a přisypeme k vejcím, promícháme, postupně přilijeme vodu a olej, vypracujeme těsto. Jablka oloupeme, vydlabeme jádřince a nastrouháme nahrubo. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj poklademe jablka, zalijeme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 35 minut. Koláč vyndáme, smetanu trochu vyšleháme tak, aby z ní nebyla šlehačka, ale aby byla hustá, ale ještě trochu tekutá. Vychladlý koláč polijeme smetanou, posypeme čokoládovými hoblinkami a nakrájíme na porce. Upravíme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.