Jablečný koláč obrácený

65 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
32 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr a vyšleháme, mouku promícháme s kypřícím práškem a přisypeme k vejcím, promícháme, postupně přilijeme vodu a olej, vypracujeme těsto. Jablka oloupeme, vydlabeme jádřince a nastrouháme nahrubo. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj poklademe jablka, zalijeme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 35 minut. Koláč vyndáme, smetanu trochu vyšleháme tak, aby z ní nebyla šlehačka, ale aby byla hustá, ale ještě trochu tekutá. Vychladlý koláč polijeme smetanou, posypeme čokoládovými hoblinkami a nakrájíme na porce. Upravíme na mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.