Jablečný koláč pečený v remosce
45 min.
Ingredience
- 300gramůMouka polohrubá
- 100gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceCukr moučkový
- 500gramůJablka
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky tak, aby vznikla drobenka, ne těsto.
- 2Remosku vyložíme pečicím papírem a drobenku rozdělíme na dva nestejné díly. Větší díl vsypeme na dno remosky, aby se vytvořila celistvá vrstva. Poklademe oloupanými, na dílky nakrájenými jablky, mírně pocukrujeme a do mezer mezi jablky vsypeme zbylou drobenku.
- 3Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.