Jablečný koláč s kokosem
65 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 450gramůLinecké (křehké) těsto
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůKokos - mletý (Kopra)
- 6kusůJablka
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 210C. Těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu.
- 2Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a rozčvrtíme. Poté je svaříme s několika lžícemi vody na kompot a rozetřeme na korpus.
- 3Pečeme 20minut.
- 4Mezitím rozšleháme vejce, přimícháme k němu rozehřáté máslo, kokos a cukr. Směs rozetřeme na korpus, snížíme teplotu na 180C a pečeme ještě asi 15minut do zlatohněda.
- 5Po vyjmutí koláč můžeme dozdobit tenkými plátky jablka a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.