Jablečný koláč s kokosem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 210C. Těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu.
  • 2
    Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a rozčvrtíme. Poté je svaříme s několika lžícemi vody na kompot a rozetřeme na korpus.
  • 3
    Pečeme 20minut.
  • 4
    Mezitím rozšleháme vejce, přimícháme k němu rozehřáté máslo, kokos a cukr. Směs rozetřeme na korpus, snížíme teplotu na 180C a pečeme ještě asi 15minut do zlatohněda.
  • 5
    Po vyjmutí koláč můžeme dozdobit tenkými plátky jablka a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.