Jablečný koláč s mandlemi
60 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMandle mleté
- 240gramůMandle plátky
- 3kusyVejce slepičí
- 3kusyJablka
- 4lžíceMouka polohrubá
- 100gramůCukr krupice
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1160g mandlí nakrájených na plátky zprudka opražíme na pánvi. Kulatou pečící formu vymažeme a dno i okraje vysypeme částí pražených madlí.
- 2Máslo utřeme na pastu, zamícháme cukr, poté postupně přidáme vejce, mleté mandle a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- 3Troubu předehřejeme na 180C.
- 4Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nastrouháme nahrubo a vmícháme opatrně do těsta. Vlijeme do formy, posypeme zbytkem opražených mandlí a pečeme 40minut.
- 5Hotový koláč necháme chvíli vychladnout a vyklopíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.