Jablečný koláč s mandlemi

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    160g mandlí nakrájených na plátky zprudka opražíme na pánvi. Kulatou pečící formu vymažeme a dno i okraje vysypeme částí pražených madlí.
  • 2
    Máslo utřeme na pastu, zamícháme cukr, poté postupně přidáme vejce, mleté mandle a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 4
    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nastrouháme nahrubo a vmícháme opatrně do těsta. Vlijeme do formy, posypeme zbytkem opražených mandlí a pečeme 40minut.
  • 5
    Hotový koláč necháme chvíli vychladnout a vyklopíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.