Jablečný koláč s ořechovou drobenkou
60 min.

Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 2kusyCukr vanilka
- 200gramůMáslo pomazánkové
- 350gramůMouka polohrubá
- 100gramůOřechy vlašské
- 8kusůJablka
- 200gramůCukr krupice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr moučkový
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1285 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
51 g
Sacharidy
193 g
Vláknina
13 g
Cukr
98 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 140C.
- 2Jablka omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. V míse utřeme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme pomazánkové máslo, přisypeme prosátou mouku, kypřicí prášek a vypracujeme hladké jemné těsto. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, uhladíme a poklademe plátky jablek.
- 3Drobenku smícháme z drcených ořechů, 3lžic mouky, moučkového cukru a změklého másla, prsty promneme a posypeme jí koláč.
- 4Pečeme 30-40minut do zlatohněda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.