Jablečný koláč s ořechovou drobenkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1285 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
51 g
Sacharidy
193 g
Vláknina
13 g
Cukr
98 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 140C.
  • 2
    Jablka omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. V míse utřeme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme pomazánkové máslo, přisypeme prosátou mouku, kypřicí prášek a vypracujeme hladké jemné těsto. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, uhladíme a poklademe plátky jablek.
  • 3
    Drobenku smícháme z drcených ořechů, 3lžic mouky, moučkového cukru a změklého másla, prsty promneme a posypeme jí koláč.
  • 4
    Pečeme 30-40minut do zlatohněda.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.