Jablečný koláč s ořechy
50 min.
Ingredience
- 500gramůJablka
- 250gramůKrupice dětská
- 10gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 5lžicCukr krupice
- 100gramůOřechy vlašské
- 0,04decilitrRum
- 3lžíceKakao
- 1lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Umytá a oloupaná jablka nastrouháme do mísy, dáme 2 lžíce cukru, posypeme dětskou krupici, zamícháme a necháme stranou. Žloutky rozšleháme se zbylým cukrem do bílé pěny. Z jablek vymačkáme zbytečnou šťávu a vmícháme žloutky. Přidáme pomleté ořechy, vanilkový cukr, kypřící prášek. Rum, kakao, rozpuštěné máslo a cukr. Nakonec přidáme lžičku jemně nastrouhané kůry a směs dobře promícháme.
- 2Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který přimícháme k jablkům. Na plech rozložíme pečící papír a jablkové těsto na něj vylijeme. V horké troubě pečeme 30 minut.
- 3Upečený koláč nakrájíme na úhledné porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.