Jablečný koláč s pudinkem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na plátky. Smícháme je s cukrem a pudinkovými prášky - nevaříme, jen vsypeme prášek do jablek a promícháme.
  • 2
    Z mouky, másla, mléka a prášku do pečiva vypracujeme těsto, rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme plát.
  • 3
    Jeden plát těsta přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a rozprostřeme na něj náplň. Přikryjeme druhým plátem.
  • 4
    Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.