Jablečný koláč s pudinkem
65 min.
Ingredience
- Náplň
- 3lžíceCukr krupice
- 1500gramůJablka
- 3kusyPudinkový prášek - vanilkový
- Na potření
- Těsto
- 3lžíceMléko polotučné
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 500gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na plátky. Smícháme je s cukrem a pudinkovými prášky - nevaříme, jen vsypeme prášek do jablek a promícháme.
- 2Z mouky, másla, mléka a prášku do pečiva vypracujeme těsto, rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme plát.
- 3Jeden plát těsta přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a rozprostřeme na něj náplň. Přikryjeme druhým plátem.
- 4Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.