Jablečný koláč se smetanovým krémem a mandlemi

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, rozkrojíme a odstraníme jadřince. Polovinu jablek svaříme při nízké teplotě s 15g másla a troškou vody tak, aby vzniklo pyré. Zbytek jablek nakrájíme na kousky, pokapeme calvadosem a posypeme cukrem.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 210C.
  • 3
    Křehké těsto rozválíme na plát, vyložíme jím vymazanou koláčovou formu a propíchneme vidličkou. Na těsto naneseme jablečné pyré a na ně naskládáme připravené kousky jablek.
  • 4
    Pečeme 15minut.
  • 5
    Mezitím utřeme smetanu, žloutky, zbylý cukr a mleté mandle do krémové směsi. Naneseme na jablka, posypeme mandlemi a ještě 15minut dopečeme.
  • 6
    Hotový koláč podáváme vlažný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.