Jablečný koláč se zakysanou smetanou
70 min.
Ingredience
- 8kusůJablka
- 100gramůCukr krupice
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 6kusůVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůDžus jablečný
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme těsto. Smícháme vejce, mléko, mouku a 50g cukru. Vzniklou řídkou hmotu odložíme.
- 2Troubu předehřejeme na 180C.
- 3V pánvi rozpálíme máslo, přidáme jablka, oloupaná, zbavená jadřinců a nakrájená na plátky. Přilijeme mošt a zbytek cukru a asi 5min provaříme, dokud jablka nezměknou. Směs vyklopíme do vymazané zapékací misky, přelijeme připraveným těstem a upečeme dozlatova.
- 4Hotový koláč můžeme pocukrovat a podáváme se zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.