Jablečný koláč se zakysanou smetanou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme těsto. Smícháme vejce, mléko, mouku a 50g cukru. Vzniklou řídkou hmotu odložíme.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 3
    V pánvi rozpálíme máslo, přidáme jablka, oloupaná, zbavená jadřinců a nakrájená na plátky. Přilijeme mošt a zbytek cukru a asi 5min provaříme, dokud jablka nezměknou. Směs vyklopíme do vymazané zapékací misky, přelijeme připraveným těstem a upečeme dozlatova.
  • 4
    Hotový koláč můžeme pocukrovat a podáváme se zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.