Jablečný koláč z kukuřičné mouky
75 min.
Ingredience
- 500gramůMouka kukuřičná
- 250gramůCukr krupice
- 3lžíceSkořice mletá
- 2kusyCukr vanilka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 7decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kilogramyJablka
- 2lžíceCukr moučkový
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka oloupeme, rozkrájíme a odstraníme jadřince. Potom je nahrubo nastrouháme a dáme do mísy, pokapeme citronem a promícháme (aby nám moc neztmavla).
- 2Formu na koláč si vymažeme máslem, nasypeme do ní 250 g kukuřičné mouky, na ni dáme nastrouhaná jablka, posypeme skořicí smíchanou s cukrem a vanilkovým cukrem. Tuto vrstvu zasypeme druhou polovinou kukuřičné mouky, vše zalijeme smetanou a dáme do předehřáté trouby.
- 3Pečeme přibližně 25 minut při 220 °C dozlatova.
- 4Upečený koláč necháme vychladnout a pak rozkrájený a posypaný práškovým cukrem podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.