Jablečný koláč z kukuřičné mouky

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá jablka oloupeme, rozkrájíme a odstraníme jadřince. Potom je nahrubo nastrouháme a dáme do mísy, pokapeme citronem a promícháme (aby nám moc neztmavla).
  • 2
    Formu na koláč si vymažeme máslem, nasypeme do ní 250 g kukuřičné mouky, na ni dáme nastrouhaná jablka, posypeme skořicí smíchanou s cukrem a vanilkovým cukrem. Tuto vrstvu zasypeme druhou polovinou kukuřičné mouky, vše zalijeme smetanou a dáme do předehřáté trouby.
  • 3
    Pečeme přibližně 25 minut při 220 °C dozlatova.
  • 4
    Upečený koláč necháme vychladnout a pak rozkrájený a posypaný práškovým cukrem podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.