Jablečný kompot s citronem
45 min.
Ingredience
- 3kilogramyJablka
- 350gramůCukr krystal
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusCitrony
- 3lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na čtvrtinky. Na chvíli jaklka vložíme do vody, smíchané s citronovou šťávou, aby nezčernala. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.
- 2Jablka rozdělíme do sklenic, proložíme kolečky citronu. Zalijeme nálevem, zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.