Jablečný kompot s rozinkami

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
9 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
6 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Do misky nalijeme jablečnou šťávu a v mikrovlnné troubě vaříme 2 minuty. Do horké šťávy namočíme rozinky asi na 15 minut, slijeme a šťávu uchováme. Nakrájená jablka vsypeme do široké misky, přidáme rozinky, polovinu másla, cukr a skořici. Podlijeme trochou jablečné šťávy a přikryté zvolna dusíme v mikrovlnné troubě asi 6 minut za občasného promíchání. Do měkkých jablek vmícháme zbylé máslo a kompot podle chuti osladíme. Podáváme teplý i vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.