Jablečný kysel
40 min.
Ingredience
- 50gramůJablka
- 5gramůSolamyl
- 100mililitrůVoda pitná
- 5gramůCukr krupice
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Oloupaná, nakrájená jablka podusíme a prolisujeme.
- 2Ze solamylu a vody uvaříme středně hustý škrob, přidáme připravená jablka, mírně osladíme a případně zředíme vodou z dušených jablek. Dochutíme trochou citronové šťávy.
- 3Kysel nalijeme ko mističek a necháme zrosolovatět.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 17. 7. 2016
Jablečný kysel
Vyzkoušela jsem, z množství na 10 porcí je objemově cca 3,5 dl. Takže u nás to jsou dvě porce, někde jinde pro děti třeba tři. Nevím, jak má být po vychlazení kysel hustý, je to jako přesnídávka. Pro intenzívnější chuť jablek bych jich asi přidala víc a ubrala vody. Rozvařená jablka se dají přímo v hrnci rozmixovat ponorným mixérem a pak zahustit vodou se škrobem. Přidala jsem malinko více cukru. Podávala jsem jako dezert, je velmi osvěžující. Palec nahoru s tím, že použitým surovinám neodpovídá počet porcí..🙂