Jablečný mošt

75 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
207 g
Vláknina
29 g
Cukr
156 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců.
  • 2
    Nastrouháme je.
  • 3
    Jablka necháme vykapat přes sítko, poté je přes sítko vyždímáme.
  • 4
    Šťávu plníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při teplotě 85-90 °C (podlité do čtvrtiny výšky sklenic vodou).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 11. 10. 2015
Jablečný mošt
Mošty dělávám, kdo nemá odšťavňovač nebo jiné zařízení s lisem, tak je tohle pro menší množství dobrá volba. Slupky jsem ponechala a lisuji pomocí gázy nebo řídkého plátýnka. Nechávám několik hodin v chladu ustát, aby se usadil kal. Nevím ale, jestli stačí láhve zalít v hrnci do čtvrtiny, já dávám vody více, kousek pod hrdlo, aby se mošt dobře prohřál v celé láhvi.