Jablečný mošt neslazený

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralá, nakyslá jablka. Omyjeme je, očistíme, prolisujeme. Necháme chvíli stát, jakmile pustí šťávu, přecedíme přes plátno nebo čistou tekutinu stáčíme gumovou hadičkou.
  • 2
    Rozlijeme do láhví, uzavřeme (nebo převážeme celofánem) a srovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na suchém a tmavém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 8. 2015
Jablečný mošt neslazený
Mošt jsem kdysi dělala opravdu ve větším množství, běžně i 100 litrů. Nyní už nemám ze zahrádky tolik ovoce, tak dělávám méně. Vylisovanou šťávu nechávám ve vyšších nádobách ustát několik hodin, aby se usadil kal a pak hadičkou opatrně stahuji. Steriliji na teplotu 80 - 85 °C. Mošt se nekazí a vydrží i několik let. Snažím se ale spotřebovat v prvním roce. Láhve používám se šroubovým uzávěrem.