Jablečný ořechový piškot
55 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 180gramůOřechy vlašské
- 1lžičkaVoda pitná
- 500gramůJablka
- 3lžíceMarmeláda meruňková
- 1lžíceLikér meruňkový
- 1lžíceCukr moučka
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 °C, koláčovou formu vyložíme pečicím papírem.
- 2130 g ořechů umeleme (zbytek ořechů necháme rozdělené na půlky), jablka rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince a oloupeme.
- 3Vejce s vanilkou, solí a vodou šlehačem našleháme do pěny, poté přimícháme mouku smíchanou s umletými ořechy a kypřicím práškem.
- 4Těsto vlijeme do formy, poklademe jablky, řeznou stranou dolů, mezi jablka vtiskneme půlky ořechů. Pečeme zhruba 25 minut.
- 5Marmeládu smícháme s likérem a mírně zahřejeme. Hotový koláč potřeme rozehřátou zavařeninou a posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.