Jablečný pohár s perníkem a šlehačkou

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůJablka
    • 100gramůPerníčky rumové
    • 1kusPudink vanilkový
    • 50gramůCukr krupice
    • 350mililitrůVoda pitná
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 0,3lžičkaSkořice mletá
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přidáme k nim cukr, citronovou šťávu, část vody a jablka podusíme. Pak je zahustíme pudinkem rozmíchaným ve zbytku vody. Za stálého míchání necháme projít varem a odstavíme. Pokud je směs moc hustá, tak přidáme ještě trochu vody.
  • 2
    Prochladlý jablkový pudink vrstvíme do pohárů střídavě s nakrájenými perníčky. Vložíme je do chladničky a necháme důkladně ztuhnout.
  • 3
    Poháry na povrchu dozdobíme šlehanou smetanou, kterou poprášíme skořicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 18. 11. 2016
Jablečný pohár s perníkem a šlehačkou
Mám ráda jablka ve všech úpravách a tento pohár s perníčky nám chutnal. Může se jich dát i o trochu více, to záleží na chuti každého. Doposud jsem na proložení používala jen piškoty.Palec nahoru. 🙂