Jablečný sorbet
40 min.
Ingredience
- 120gramůCukr krupice
- 125mililitrůDžus jablečný
- 800gramůJablka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4centilitryCalvados
- 1kusVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Cukr krátce svaříme s jablečnou šťávou.
- 2Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nadrobno je nakrájíme. Vložíme je do cukerného sirupu a rozvaříme. Potom jablka prolisujeme sítem, ochutíme citronovou šťávou a calvadosem.
- 3Z bílku ušleháme pevný sníh a zlehka vmícháme do jablečné směsi.
- 4Sorbet mrazíme v nerezové nádobě za občasného promíchání asi 2 hodiny. Podáváme ve tvaru noků vypíchnutých lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.