Jablečný sorbet

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr krátce svaříme s jablečnou šťávou.
  • 2
    Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nadrobno je nakrájíme. Vložíme je do cukerného sirupu a rozvaříme. Potom jablka prolisujeme sítem, ochutíme citronovou šťávou a calvadosem.
  • 3
    Z bílku ušleháme pevný sníh a zlehka vmícháme do jablečné směsi.
  • 4
    Sorbet mrazíme v nerezové nádobě za občasného promíchání asi 2 hodiny. Podáváme ve tvaru noků vypíchnutých lžící.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.