Jablečný závin s marcipánem
50 min.
Ingredience
- 1hrstHrozinky
- 2lžíceRum
- 100gramůOřechy lískové
- 2kusyCukr vanilka
- 1lžičkaSkořice mletá
- 200gramůMarcipánová hmota surová
- 1kusVejce slepičí
- 450gramůListové těsto
- 750gramůJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
36 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a smícháme s rozinkami namočenými v rumu, nasekanými oříšky, vanilkovým cukrem a skořicí.
- 2Marcipánovou hmotu nastrouháme nahrubo.
- 3Listové těsto rozválíme na plát, poklademe jablky a na ně nasypeme nastrouhaný marcipán. Zavineme a okraje přitiskneme.
- 4Závin potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.