Jablíčkové muffiny

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1097 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
108 g
Sacharidy
203 g
Vláknina
10 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a okapané hrozinky zalijeme rumem a necháme 10 minut namočené.
  • 2
    Formu na 12 ks muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
  • 3
    Omytá sladkokyselá jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme jadřince a pokrájíme je na kostičky, které vložíme do mísy. Posypeme skořicí, moučkovým cukrem, přidáme hrozinky s rumeme a promícháme. Ve druhé míse vyšleháme vejce, přidáme cukr, olej a znovu vše prošleháme. Přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a jedlou sodou. Mouku přimícháme k vyšlehanému vejci s cukrem, přidáme podmáslí, jablka a jablečnou šťávu. Těsto důkladně promícháme a nalijeme do formiček (jen do dvou třetin). Každou muffinu posypeme hustě skořicovým cukrem.
  • 4
    Formu s muffinami vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme je do papírových košíčků a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.