Jablíčkové muffiny
45 min.
Ingredience
- Na vytření a vysypání formy
- 280lžicMouka polohrubá
- 1,5lžíceOlej slunečnicový
- Těsto
- 2kusyJablka
- 2lžičkySkořice mletá
- 2lžíceCukr moučkový
- 3lžíceHrozinky
- 1lžíceRum
- 280gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 0,5lžičkaJedlá soda
- 2,2decilitryPodmáslí
- 8centilitrůJablečná šťáva
- 2kusySkořicový cukr
- 2kusyVejce slepičí
- 110gramůCukr krupice
- 1,5centilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1097 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
108 g
Sacharidy
203 g
Vláknina
10 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Omyté a okapané hrozinky zalijeme rumem a necháme 10 minut namočené.
- 2Formu na 12 ks muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
- 3Omytá sladkokyselá jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme jadřince a pokrájíme je na kostičky, které vložíme do mísy. Posypeme skořicí, moučkovým cukrem, přidáme hrozinky s rumeme a promícháme. Ve druhé míse vyšleháme vejce, přidáme cukr, olej a znovu vše prošleháme. Přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a jedlou sodou. Mouku přimícháme k vyšlehanému vejci s cukrem, přidáme podmáslí, jablka a jablečnou šťávu. Těsto důkladně promícháme a nalijeme do formiček (jen do dvou třetin). Každou muffinu posypeme hustě skořicovým cukrem.
- 4Formu s muffinami vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme je do papírových košíčků a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.