Jablíčkový koláč s ořechy
60 min.
Ingredience
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůCukr moučkový
- 1špetkaAmonium
- 200gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůHrozinky
- 20gramůCukr vanilka
- 30gramůOřechy vlašské
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5kilogramJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
35 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme, přidáme polovinu cukru, nastrouhanou citronovou kůru, špetku amonia, rozsekané máslo a žloutky a vypracujeme lehké těsto. Na studeném místě necháme ztuhnout.
- 2Poté těsto vyválíme na dvě placky, kruhem je vykrojíme, jednu dáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Z okrojených zbytků uděláme váleček a dáme jej kolem placky. Střed naplníme udušenými, nakrájenými jablky, posypeme rozinkami, cukrem, nasekanými ořechy a zakryjeme druhou plackou těsta. Povrch potřeme vejcem a upečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova. Hotový koláč posypeme vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.