Jablka dušená na víně
30 min.
Ingredience
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1decilitrVíno bílé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceCukr krupice
- 1špetkaSkořice mletá
- 4kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
17 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na silnější kolečka. Osmažíme je po obou stranách na rozehřátém másle a rozložíme do kastrolu i s výpekem.
- 2Připravená jablka podlijeme bílým vínem, posypeme cukrem, skořicí a dusíme na mírném ohni asi 5 minut.
- 3Dušená jablka upravíme na talířky, přelijeme šťávou a ozdobíme ušlehanou smetanou. Dezert můžeme podávat teplý i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.