Jablka dušená na víně

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
17 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na silnější kolečka. Osmažíme je po obou stranách na rozehřátém másle a rozložíme do kastrolu i s výpekem.
  • 2
    Připravená jablka podlijeme bílým vínem, posypeme cukrem, skořicí a dusíme na mírném ohni asi 5 minut.
  • 3
    Dušená jablka upravíme na talířky, přelijeme šťávou a ozdobíme ušlehanou smetanou. Dezert můžeme podávat teplý i studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.