Jablka gratinovaná se sněhem
35 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krupice
- 1lžíceMarmeláda meruňková
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 4kusyJablka
- 5kusůVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Otvor naplníme marmeládou a jablka naskládáme do zapékací mísy vymaštěné máslem. Mírně pocukrujeme a dáme do trouby zapéci.
- 2Z bílků ušleháme sníh a po částech do něho zašleháme cukr.
- 3Sníh navršíme na zpola upečená jablka a dáme dopéci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.