Jablka pečená s oříškovým krémem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaná, jádřinců zbavená jablka urovnáme do pekáčku a posypeme skořicí. Do otvoru po jádřinci dáme vždy 1 kostku cukru namočenou v rumu. Mírně podlijeme vodou, přidáme kousek másla a vložíme do středně vyhřáté trouby. Během pečení jablka podléváme vzniklou šťávou. Upečená jablka upravíme na talíře a polijeme oříškovým krémem.
  • 2
    Příprava krému: V kastrůlku smícháme mléko s cukrem, pudinkovým práškem, žloutky a mletými, opraženými oříšky. Vše za stálého míchání povaříme na krém.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.